Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korejsko sveučilište dobilo knjige za učenje hrvatskog jezika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilište Hankuk u Južnoj Koreji dobilo je paket knjiga za učenje hrvatskog jezika što će olakšati rad tamošnjim profesorima i studentima, objavilo je hrvatsko veleposlanstvo u Japanu.

Hrvatski veleposlanik u Japanu i Južnoj Koreji Drago Štambuk uručio je predstojniku Katedre za južnoslavenske studije komplet od oko 150 knjiga hrvatskih autora i udžbenika kojih je dosad na Sveučilištu Hankuk manjkalo.

Pročitajte i ovo Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama Ilustracija Kroatizmi Engleski jezik uzeo je 39 hrvatskih izraza: Pogledajte o kojim se riječima radi

Štambuk je tijekom nedavnog službenog posjeta Koreji posjetio Sveučilište za strane studije Hankuk gdje se sastao s prorektorom sveučilišta Sung-Ki Kimom, predstojnikom Katedre za južnoslavenske studije Kyu-Chul Kim te novim lektorom i profesorom hrvatskoga jezika pri istoj Katedri Aljošom Pužarom.

Štambuk je tom prigodom pred oko 70 profesora i studenata održao predavanje o Hrvatskoj, hrvatskom gospodarstvu, kulturi, sportu, običajima, te o odnosima s Korejom i mogućnostima bilateralne suradnje, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene