Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi trag

Let MH370: Kopilot usred leta uključio mobitel, pokušavao nekoga nazvati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član posade nestalog malezijskog zrakoplova pokušao je nekoga nazvati dok je avion letio nisko u blizini Penanga, tvrde izvori.

Posljednje otkriće u istrazi o tome što se dogodilo nestalom malezijskom zrakoplovu, vode do poziva s telefona kopilota Fariqa Abdula Hamida, piše New Straits Times.

Pročitajte i ovo Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem" Poziv Poziv Domagoja Mikića Na zebri koja vodi u križanje poginuo je 12-godišnjak: Gdje su institucije?

Istražitelji pomoću prikupljenih podataka pokušavaju shvatiti što se dogodilo u trenucima prije nestanka zrakoplova, 8.ožujka.

Zrakoplov je letio dovoljno nisko da uspostavi poziv, ali veza je naglo prekinuta. Izvori nisu željeli otkriti koga je točno pokušavao nazvati.

'Telekomunikacijski toranj zabilježio je poziv koji je pokušavao ostvariti. Zašto je poziv prekinut? Može biti da se avion prebrzo udaljavao od najbližeg tornja i da je veza zato prekinuta', rekao je izvor.

VIDEO 'Trebat će nam još dugo da dođemo do crne kutije'

Također je poznato da je Fariqova posljednja mobilna komunikacija bila pomoću WhatsAppa, oko 23:30 sati, 7.ožujka, kratko prije nego se ukrcao na let za Peking.

Posljednja osoba s kojom je razgovarao mobitelom je osoba s kojom je često komunicirao.

Izvori također tvrde da je njegov mobitel bio isključen kada se ukrcao na let. 'U jednom trenutku, kada je avion već bio u zraku, netom prije nego je nestao s radara, veza je uključena. To ne znači da je nužno pokušao uspostaviti poziv. Također može značiti da je samo uključio mobitel', kaže izvor.

Fariqov rođak kaže da je kopilot bio veoma blizak s majkom i da je mogao nekoga nazvati posljednji put, to bi bila ona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene