Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivi prekidač

Kopilot umalo okrenuo putnički avion naopačke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogrešan pritisak prekidača u kokpitu umalo je doveo da nekontroliranog okretanja putničkog zrakoplova u Japanu.

Kopilot zrakoplova Boeing 737-700 nije bio dovoljno koncentriran, ali je sam uspio ispraviti grešku, tek nakon što je zrakoplov ponirao 1.900 metara, s visine od 12.5 kilometara, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Incident se dogodio ranije ovog mjeseca, 6. rujna, a japanska služba sa sigurnost transporta uspjela je rekonstruirati put leta zrakoplova. Japanski mediji prenijeli su kako se zrakoplov prilikom poniranja okrenuo za gotovo 140 stupnjeva te na taj način 'prikovao' putnike za njihova sjedala, zbog g-sila uzrokovanih okretom.

U 'manevru', koji je uobičajeniji za borbene zrakoplove nego za putničke, ozlijeđene su dvije stjuardese. Incident je izazvao veliku buku u Japanu i natjerao sve predstavnike Nippon Airwaysa da se javno ispričaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene