Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao istražiteljima

Kontrolor leta prespavao slijetanje dva aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontrolor leta u zračnoj luci Ronalda Reagana u Washingtonu u priznao je istražiteljima da je zaspao u noćnoj smjeni pa je posada dvaju putničkih zrakoplova bila prisiljena bez ikakve njegove pomoći prizemljiti letjelice na pistu.

'Kao bivši pilot, osobno sam zgranut da taj kontrolor nije ispunio svoju obvezu da pomogne pri slijetanju tih dvaju zrakoplova', izjavio je Randy Babbitt, upravitelj Savezne zrakoplovne uprave (FAA) u priopćenju.

Babbitt, koji je suspendirao tog neidentificiranog veterana kontrole leta s 20-godišnjim stažem, vodi istragu incidenta zajedno s Nacionalnim odborom za sigurnost prometa (NTSB). Dva leta, jedan United Airlinesa i drugi American Airlinesa, sletjeli su bez incidenta u Nacionalnu zračnu luku Ronalda Reagana u srijedu rano ujutro.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Strah od napada Obama: Paketi su sadržavali eksplozivni materijal

Razljutio dužnosnike u Washingtonu

Posade nisu mogle stupiti u radio kontakt s kontrolnim tornjem radi uputa za slijetanje, pa su kontaktirale kontrolore u obližnjem objektu FAA-a, koji su im dali ostale informacije. Incident na aerodromu, na koji se slijeće uz nisko nadlijetanje Pentagona i Bijele kuće na pistu koja gotovo uranja u rijeku Potomac, razljutio je dužnosnike u Washingtonu, koji su osjetljivi na svaki propust u vođenju zrakoplovstva od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Kontrolor, koji je supervizor drugih kontrolora, rekao je istražiteljima NTSB-a da je zaspao na dužnosti na neko vrijeme. Prema NTSB-u, kontroloru je to bila četvrta noćna smjena zaredom, a u tornju je tada bio sam.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene