Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prosvjedovali i kažnjenici

Komšić otkazao posjet Švedskoj zbog oslobađanja Biljane Plavšić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otkazao je posjet Švedskoj planiran za početak studenog, prosvjedujući na taj način zbog prijevremena puštanja na slobodu haaške osuđenice Biljane Plavšić, priopćeno je u utorak iz Komšićeva ureda.

U priopćenju se objašnjava kako je Komšić nezadovoljan odlukom švedske vlade o prijevremenu oslobađanju Plavšić jer njezino puštanje na slobodu prije odsluženja cjelokupne kazne nije bila nikakva obveza, nego tek mogućnost.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> VIDEO: Plavšićku dočekao Dodik i dopratio je u stan

'Neprihvatljivo je i kompromitirajuće za švedsku vladu ponašanje njezina ministra vanjskih poslova Carla Bildta, koji je bio svjedokom obrane na suđenju Biljani Plavšić te ju je posjećivao u zatvoru, da bi na kraju sudjelovao u donošenju te vladine odluke', ističe se u priopćenju iz predsjedništva BiH.

Također se podsjeća kako je Komšić još u rujnu 2008. uputio pismo predsjedniku švedske vlade i parlamenta u kojemu je zatražio od švedskih vlasti da ne odobre prijevremeno oslobađanje Plavšić. Komšić je tada upozorio kako bi u bosanskohercegovačkoj javnosti neprimjerenim bio smatran svaki čin milosti prema osobi osuđenoj za najgore zločine protiv čovječnosti.

Otkazavši posjet Švedskoj, predsjedatelj predsjedništva BiH izrazio je žaljenje i uputio ispriku zbog otkazivanja švedskom kralju Carlu XVI. Gustafu.

Prosvjedovali i kažnjenici u Zenici

Mediji u BiH izvijestili su danaa kako su zbog puštanja Biljane Plavšić na slobodu prosvjedovali i kažnjenici u zatvoru u Zenici. Zatvorska uprava potvrdila je kako je skupina zatvorenika počela prosvjedovati u ponedjeljak tražeći da se udovolji i njihovim molbama za prijevremeno puštanje na slobodu kad se već takvi ustupci čine osuđenicima za ratne zločine poput Biljane Plavšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene