Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kolumbija: Zbog erupcije vulkana evakuirano 8.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkan Galeras koji se uzdiže nad gradom Pastom na jugu Kolumbije, nedaleko od granice s Ekvadorom aktivirao se jučer navečer te počeo izbacivati lavu, zbog čega je iz tog područja evakuirano oko 8.000 stanovnika, izvijestili su lokalni izvori.

"Protokolom je predviđena evakuacija stanovništva u zoni kojoj prijeti vulkanska erupcija. Stanovnike smo dužni prebaciti u sigurna područja", rekao je novinarima visoki vladin dužnosnik u regiji Narino, Guillermo Garcia, dodavši kako nema informacija ni o kakvim žrtvama.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu Mnogi strahuju za budućnost VIDEO Satelitske snimke pokazuju kako se lava proširila po Islandu: "Mislim da je ovo kraj. Izgubili smo bitku" Izvanredno stanje na Islandu Izvanredno stanje na Islandu Ovo je točno mjesto velike erupcije vulkana, tvrde stručnjaci: U posljednja 24 sata zabilježeno 2000 manjih potresa

Vulkanska aktivnost počela je oko 20 sati po lokalnom vremenu, izvijestili su iz Vulkanološkog i seizmološkog opservatorija Pasto. Rizična zona obuhvaća područje Pasta (920 km južno od Bogote) te sela Sadnonu, Narino, Yacuanquer, Consacu i Genoy.

Vulkan Galeras nalazi se u Andskim kordiljerima u području Narina. Vulkan je zadnji put bio aktivan 2004., a zadnje opasne erupcije ondje su se dogodile 1992. i 1993. godine. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene