Turistički brod potonuo je u blizini grada Madellina u Kolumbiji. Procjenjuje se da je na brodu u trenutku potonuća bilo oko 170 putnika. Potvrđeno je da je najmanje šestero putnika preminulo, a za 16 se još uvijek traga.


Kolumbijske vlasti sinoć su priopćile  kako je operacija spašavanja u tijeku. Zračne snage rekle su na Twitteru da u Guatape, koje je oko 45 kilometara udaljeno od Madellina, šalju helikopter. Gradonačelnik Madellina rekao je su vatrogasci i ronioci na putu prema gradu.

Vezani članci Požar na brodu traje već šest dana VIDEO Dramatični prizori: Požar na brodu koji prevozi kemikalije bjesni već šesti dan, krhotine padaju u more Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Zbog ciklona Tauktae u potonuću broda nestalo 96 ljudi: ''Veliki broj osoblja vjerojatno pluta u vodi''

"Sada je najvažnije spašavati živote", rekao je gradonačelnik Federico Gutierrez.

Video isječci koji cirkuliraju društvenim mrežama prikazuju potonuće turističkog broda te nekolicinu drugih brodića koji prema trajektu plove kako bi pomogli, stoji u reportaži AP Newsa.

Šef policije Jorge Nieto rekao je da je u nesreći poginulo šestero ljudi, a za 16 se još uvijek traga.

Preživjeli su lokalnim medijima rekli da je brod, imena El Almirante, bio prenapučen te da nitko od putnika nije nosio prsluke za spašavanje.