Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrivili FARC

Kolumbija: 10 vojnika ubijeno u napadu gerilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset kolumbijskih vojnika ubijeno je u napadu gerilaca u istočnoj pokrajini Aruaca na granici s Venezuelom, priopćila je u nedjelju vojska optužujući za napad pripadnike Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC).

Dan ranije sličan napad izveden je u pokrajini Narino, na granici s Ekvadorom u kojem je također ubijeno 10 pripadnika oružanih snaga. FARC obično pojačava napade na vojne postrojbe uoči izbora a stanovnici Kolumbije će 30. listopada birati guvernere, gradonačelnike i gradske vijećnike.

FARC je aktivan od 60-ih godina prošlog stoljeća ali ta ljevičarska gerilska skupina je oslabljena od vojne ofenzive 2002. godine. Međutim njeni pripadnici i dalje su sposobni za manje napade a financiraju se dijelom i trgovinom narkoticima. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene