Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kolera u Gvineji Bisau: 185 mrtvih od srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija objavila je u ponedjeljak da je odobrila svotu od 500 tisuća eura Gvineji Bisau za borbu protiv nove epidemije kolere od koje je od srpnja umrlo 185 osoba u zemlji, jednoj od najsiromašnijih na svijetu.

Epidemija kolere javila se u srpnju i otad je od 10872 oboljelih umrlo 185 ljudi. Prethodni podaci objavljeni početkom listopada govorili su o 180 smrtnih slučajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bratušek najgora Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU! Slika nije dostupna Nastavak reforme pravosuđa Josipović i Vandoren o preostalim zadaćama do ulaska u EU

Sadašnja epidemija krenula je iz 'Bisaua i proširila se u ostalom dijelu zemlje i trenutno je zahvaćeno 10 od 11 regija u zemlji', javlja Komisija u priopćenju od ponedjeljka.

'Europska komisija odlučila je odobriti svotu od 500 tisuća eura radi suzbijanja epidemije kolere u Gvineji Bisau, piše dalje u priopćenju.

Tih će 500 tisuća eura poslužiti za financiranje 'obrade i dezinfekcije vode, unapređivanje i zalaganje za higijenu' u zemlji, prema istom izvoru.

Do epidemije kolere dolazi nakon prve koja se javila u svibnju i brzo je stavljena pod nadzor, prema Komisiji.

Godine 2005. kolera je usmrtila 400 osoba u Gvineji Bisau a još ih je više od 4000 bilo zaraženo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene