Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O situaciji u Siriji

Kofi Annan u Moskvi u ponedjeljak na razgovorima s Lavrovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni izaslanik UN-a za Siriju Kofi Annan bit će u Moskvi u ponedjeljak na razgovorima sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom, izvješćuju u petak ruske agencije.

'Sadašnja situacija u Siriji i perspektive unutarsirijskog rješenja sukoba bit će u središtu pregovora', istaknuo je izvor unutar ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Tijekom razgovora Annan i Lavrov vjerojatno će razmotriti pitanje produženja mandata Promatračke misije UN-a u Siriji koja istječe 20. srpnja, dodao je taj izvor ne navodeći druge detalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Annan pozvao Vijeće sigurnosti UN-a na veći pritisak na Siriju

Do najave tog susreta dolazi u trenutku kad se 15 članica Vijeća UN-a treba susresti kasnije tijekom dana u New Yorku radi nacrta rezolucije o Siriji, nakon što su se razišle u četvrtak navečer ne postigavši primjetan napredak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene