Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U hotelskoj sobi

Kod srpskog državljana našli nakit Evite Peron vrijedan 41,5 milijuna kn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena je dijamantna tijara koju je Eva dobila od nizozemske kraljevske obitelji, vrijedna 29 milijuna kuna, dva prstena i naušnice. Nekoliko komada nakita nisu našli.

Ukradeni nakit Eve Peron vrijedan više od 41,5 milijuna kuna pronađen je u hotelskoj sobi u Milanu kod državljanina Srbije. Pronađena je dijamantna tijara koju je Eva dobila od nizozemske kraljevske obitelji, vrijedna 29 milijuna kuna, dva prstena i naušnice. Nekoliko komada ukradenog nakita nisu pronašli.

Pročitajte i ovo Snimka nadzorne kamere - 2 Sretan kraj Običan dan na poslu Tihomiru se pretvorio u pakao: Kamere su sve snimile, uključila se policija, a pomogli su i građani Ilustracija Šteta više tisuća eura U dva dana tri gotovo identične krađe u Zagrebu, na meti žene: Policija objavila detalje

Nakit su srpski lopovi ukrali iz draguljarnice u španjolskoj Valenciji u prosincu 2009. pretvarajući se da su arapski šeici. Prošle godine španjolska policija je uhitila šest članova bande, no kod njih nisu našli dijamante. Informacije koje su dobili od uhićenika proslijedili su kolegama u Milanu koji su nekoliko mjeseci pratili njihovog kolegu te ga zatim uhitili u hotelu.

Šef bande lažnih šeika bio je Hrvat, Miroslav Dragutinović. Njega je policija uhitila u veljači u Rivaltu kraj Torina.

Eva je bila supruga Juana Perona koji je Argentinom vladao do 1955. kada je pobjegao, tri godine nakon što je Eva umrla od raka sa samo 33 godine. Prva dama je bila poznata po ljubavi prema Christianu Dioru i Cartieru, no radnička klasa ju je obožavala jer je osnovala mnoge humanitarne udruge. U javnosti je bila poznatija pod nadimkom Evita, a o njoj je snimljen i film u kojem je glavnu ulogu odigrala Madonna, javlja Daily Mail. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene