Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

U stanu ruskog visokog dužnosnika za borbu protiv korupcije pronađeno je više od 120 milijuna eura u gotovini, nakon čega je smješten u pritvor pod optužbom za "masovnu korupciju" i zloporabu vlasti.


Više od 120 milijuna eura u gotovini otkriveno je u stanu visokog dužnosnika za borbu protiv korupcije u Rusiji koji je smješten u pritvor, objavile su vlasti.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je u ponedjeljak novinarima da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o aferi ističući kako je antikorupcijska borba "složen i težak proces".

Dmitrij Zaharčenko, dužnosnik ogranka ruske agencije za borbu protiv gospodarskog kriminala, povezana s ministarstvom unutarnjih poslova, smješten je u subotu u pritvor pod optužbom za "masovnu korupciju" i zloporabu vlasti.

Istražitelji su u petak otkrili u jednom stanu koji pripada njegovoj rodbini te u njegovu automobilu bankovne novčanice u ukupnom iznosu većem od 120 milijuna eura u raznim devizama.

Ruski mediji objavili su fotografije stotina svežanja novčanica složenih u kartonskim kutijama ili plastičnim vrećicama. (Hina)