Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kod Ptuja gore gume, prijeti ekološka katastrofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza slovenskih vatrogasaca je besana noć. Od sinoć gase požar na deponiju otpadnih guma kraj slovenskog grada Ptuja. Stanovnici su u panici. Zbog izgaranja guma mjestom se šire kancerogeni oblaci ugljika.

Petsto slovenskih vatrogasaca cijelu noć borilo se s vatrenom stihijom koja je zahvatila dvanaest tisuća četvornih metara. Požarište je trenutačno lokalizirano, no, vatrogasci ga još nadziru.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Izgaranje otpadnih guma stvorilo je i opasan kancerogeni dim koji se širi. Stanovnicima ptujskog područja savjetovano je da ne izlaze iz svojih domova. No, najteže je samim vatrogascima.

Stanovnici u međuvremenu skupljaju potpise i spremaju prosvjed. Iako se skladištenje guma odvija po zakonu, opasnosti od trovanja u slučaju požara, kažu, više se ne žele izlagati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene