Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Natascha Kampusch objavila je memoare u kojima opisuje osam i pol godina provedenih u rukama otmičara Volfganga Priklopila.


Njezin je slučaj užasnuo Austrijance i privukao pozornost svjetske javnosti. Naslov memoara je '3.096 dana', a knjiga koja opisuje osam i pol godina zatočeništva, seksualnog i psihičkog zlostavljanja odmah je postala hit. 'Veoma dobro se prodaje, naručili smo mnogo primjeraka. Prodajemo ih izravno s palete, a već nam je druga dostavljena,' rekao je prodavač.

Vezani članci Slika nije dostupna Amanda Knox potpisala ugovor za objavljivanje memoara Slika nije dostupna Natascha Kampusch: Muškarci ne žele imati posla sa mnom

Kampusch je oteta na putu do škole kada joj je bilo deset godina. Wolfgang Priklopil zatočio ju je u podrumu svoje kuće nedaleko od Beča. Prve godine zatočeništva preživjela je tražeći da joj otmičar čita priče za laku noć. U knjizi se prisjeća kako ju je izgladnjivao, tukao te prisiljavao da polugola čisti kuću nazivajući je ropkinjom. Priklopila opisuje kao paranoičnog, nepredvidljivog i opsjednutog čistoćom.

>> Kampusch u autobiografiji detaljno opisuje patnje

Jedan kupac knjige rekao je da ga zanima kako se Natascha osjećala tijekom zatočeništva, dok je pokušavala pobjeći i zašto nije mogla. Kampusch je iz zatočeništva pobjegla prije četiri godine, a priliku je iskoristila kada je Priklopilu telefonski poziv odvukao pozornost dok je čistila automobil. Nekoliko sati poslije Priklopil je počinio samoubojstvo.

'Mislim da njezina spretnost i interes za svijet fasciniraju nakon 3.096 dana zatočeništva. Ali također mislim da bi tome jednog dana trebao doći kraj. Ovu priču ne bi trebalo razvlačiti dok ne postane ostarjela umirovljenica. U nekom trenutku mora završiti,' rekao je jedan kupac knjige. Kampuch zaključuje da tek s posljednjim redovima knjige može podvući crtu i reći da je slobodna. Ipak, tu priči nije kraj. Premijera filma o njezinom zatočeništvu trebala bi biti za dvije godine.