Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović izjavio je u četvrtak u Mostaru kako Hrvatska neće sigurnosno nadzirati Bosnu i Hercegovinu zbog terorističkih prijetnji o čemu su nedavno pisali pojedini hrvatski mediji.


"Hrvatska BiH vidi kao suverenu državu, prema tome Hrvatska neće nadzirati BiH. No, ono što Hrvatska može jeste da na partnerskoj osnovi surađuje s obavještajnom zajednicom BiH, odnosno s državnim tijelima zaduženim za obavještajni rad oko sprječavanja terorizma i povećavanja ukupne sigurnosti u našoj regiji", rekao je Klisović novinarima tijekom sastanka zemalja sudionika Američko-jadranske povelje.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je kako su institucije BiH u stanju oduprijeti se iskušenjima terorizma.

SLJEDEĆI NA REDU? Susjedi zaglavljeni između NATO-a, Rusije i Srbije

Članice Američko-jadranske povelje Albanija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i SAD osudile su nedavne terorističke napade u BiH, Europi i svijetu te potvrdile svoju opredijeljenost u globalnoj borbi protiv terorizma i terorističke organizacije Islamske države, te je dogovorena snažnija suradnja u borbi protiv terorizma.

Sastanku su, uz Crnatka i Klisovića, nazočili ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić, direktor Ureda za južnu i centralnu Europu State Departmenta Thomas Yazdgerdi, zamjenica ministra vanjskih poslova Makedonije Dragana Kiprijanovska i zamjenica ministra vanjskih poslova Albanije Odeta Barballushi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook