Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu kritike

Aktivisti optuženi za osnivanje zločinačke organizacije: "Nenasilne građane tretiraju kao da su mafijaši"

Ultima Generazione
Ultima Generazione Foto: Piero CRUCIATTI / AFP
Skupina klimatskih aktivista u Italiji suočena je s optužbama za osnivanje zločinačke organizacije.

Optužba je usmjerena protiv članova skupine Ultima Generazione u Padovi u sjevernoj Italiji, rekao je u subotu glasnogovornik policijske jedinice Digos.

Digos, koji je specijaliziran za borbu protiv terorizma, rekao je da je skupina osumnjičena za ometanje slobode kretanja na ulicama i prljanje kulturnih dobara.

U nekim slučajevima samo je policijska intervencija spriječila "nasilne incidente" u koje su bili uključeni vozači kao odgovor na prosvjede u prometnoj špici.

Prema pisanju lista La Repubblica, istražitelji opravdavaju optužbu za formiranje zločinačke organizacije činjenicom da se akcije građanskog neposluha nisu dogodile spontano, već su organizirani.

Pročitajte i ovo Aktivisti blokirali promet u Švicarskoj Skupina "Oslobodimo Švicarsku" VIDEO Aktivisti se zalijepili za autocestu: "Tražimo da švicarska vlada konačno proglasi klimatsko izvanredno stanje"

Aktivisti su u priopćenju kritizirali ovaj potez, rekavši kako se "pet običnih građana" suočava s optužbama za osnivanje zločinačke organizacije.

"Nenasilne građane tretiraju kao da su mafijaši", dodaje se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene