Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilju nema kraja

Kirgistan: U neredima 80 mrtvih, preko tisuću ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 80 osoba je poginulo a 1.063 su ozlijeđene u sukobima Uzbeka i Kirgiza na jugu Kirgistana, pokazuju najnoviji službeni podaci.

Pucnji iz vatrenog oružja čuju se na ulicama Džalal-Abada i Bazar-Kurgana, mjesta u blizini Oša na jugu zemlje u kojem su u četvrtak navečer izbili sukobi. Jedan mjesni političar tvrdi da je skupina od oko 400 Uzbeka prevrtala i palila automobile a da je u pucnjevi ubijen policijski časnik. Stanovnici Džalal-Abada kažu da im u pomoć stižu naoružani Kirgizi iz okolnih područja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puste ulice Na jugu Kirgistana stanje mirno, ali i dalje napeto Slika nije dostupna Na naoružane skupine Redarstvenicima dozvola da pucaju bez upozorenja

>> Najmanje 75 mrtvih u neredima u Kirgistanu

Kirgistanska vlada objavila je u subotu da je redarstvenim snagama dopustila da bez upozorenja pucaju na skupine koje rabe vatreno oružje. Europska komisija je u subotu najavila da će u Kirgistan poslati humanitarnog stručnjaka radi procjene stanja i organiziranja novčane pomoći. Komisija dodaje da po podacima uzbekistanskog Crvenog križa najmanje 6.000 ljudi bježi iz Kirgistana u susjedni Uzbekistan. Neki su Uzbeci, ali većina su Kirgizi koji bježe pred sukobom, rekla je europska povjerenica za humanitarnu pomoć i krizna stanja Kristalina Georgieva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene