Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pa se ti šali

Ukinuli, ubili i zatrli 1. april

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povod čitavom problemu možda je bilo i prenošenje prvotravanjske šale s The Oniona iz 2012. godine o tome da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un proglašen najseksi muškarcem svijeta. Otad, Kina "puše i na hladno".

U petak je Kina objavila rat jednom od "najpodlijih" zapadnjačkih proizvoda - prvotravanjskim šalama. "Takozvane prvotravanjske šale nisu sukladne kineskim kulturnim tradicijama ili osnovnim socijalističkim vrijednostima", piše u priopćenju kineske agencije Xinhua.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo Vladimir Putin i Xi Jinping ciljaju jednu zemlju Američki obavještajci uvjereni: "Kina i Rusija planiraju novu invaziju. Ne vidimo zašto ne bi"

Cilj eliminiranja prvotravanjskih šala jest potpuna eliminacija "opasnih glasina" u vrijeme kad se govori da kineski predsjednik XI Jinping gubi kontrolu u toj mnogoljudnoj zemlji, prenosi Sputnik.

"Nadamo se da ljudi neće povjerovati u te glasine, pokretati ili širiti ih", dodaje se u priopćenju iste agencije.

Ne samo da kineski mediji pokušavaju spriječiti glasine, već je u provedbi i aktivan plan od strane vlade da se Kina oslobodi svih zapadnjačkih utjecaja. Tom cilju su se pridružili i vodeći kineski mediji, People's Daily te CCTV.

Ipak, neki strani mediji smatraju da pravi razlog leži u tome što su kineski mediji 2012. godine prenijeli kao činjenicu članak s The Oniona na 1. travnja u kojem je objavljeno da je Kim Jong Un proglašen najseksipilnijim živućim muškarcem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene