Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetogodišnja djevojčica iz Kine postala je jedna od najmlađih majki u svijetu, nakon što je porodila zdravog sina. Kad je postala trudna, imala je samo osam godina!


Neimenovana djevojčica, carskim je rezom rodila sina u bolnici, u gradu Changchunu, na sjeveroistoku Kine, pišu kineski mediji, a prenosi Daily Mail. Tamošnja policija od jučer je počela istragu kako bi se utvrdilo tko je otac dječaka, a ukoliko se ta osoba i otkrije, mogla bi ga čekati poduža zatvorska kazna.

Vezani članci Slika nije dostupna Glumac Owen Wilson postao otac po prvi put Slika nije dostupna Djevojčica iz BiH - najmlađa majka na svijetu

Prema kineskom zakonu, žene ispod dobi od 14 godina nemaju seksualna prava te korištenje argumenata, poput obostranog pristanka na snošaj, sud uopće niti ne uzima u obzir. Zanimljiva je i informacija kako je šangajska bolnica, nedavno objavila podatak kako čak 30 posto pobačaja, koji se provedu, zapravo počine djevojčice osnovnoškolske dobi.

Ipak, za kraj spomenimo i bizaran podatak, kako svjetski rekord najmlađe majke drži petogodišnja Peruanka Lina Medina, koja je još 1939. godine rodila sina teškog oko 3 kilograma, isto tako carskim rezom.