Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineskim vojnicima zabranjeno je otvarati blogove, izrađivati internet stranice i oglašavati se na stranicama za 'usamljena srca', javili su državni mediji.


Nova pravila za Narodnu oslobodilačku vojsku, koja ima 2,3 milijuna pripadnika, donesena su u svrhu sprječavanja curenja osjetljivih informacija, piše Beijing News. 'To znači da vojnici ne mogu otvarati blogove na internetu bez obzira rade li to u svojstvu vojnika ili ne', izjavio je politički komesar Wan Long, a prenosi Xinhua. 'Internet je kompliciran i treba se zaštiti od njegovih zamki', kazao je Wan.

Vezani članci Potpuno prekrivena žena (Foto: Getty Images) Desna, antiislamska skupina predložila, a Švicarci izglasali: Zabranjuje se nošenje burki u trgovinama, restoranima i na javnim mjestima Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

Ranije ovoga mjeseca kineska je vlada stala u obranu svoje kontrole nad internetom i blokiranja internet stranica i nekih pretraživanja koje smatra osjetljivima. 'Kineska vlada pridaje veliku važnost zaštiti sigurnog protoka informacija preko interneta, aktivno usmjerava ljude kako postupati s internet stranicama u skladu sa zakonom i koristiti internet na pravilan način', priopćila je vlada.