Riječ je o ledolomcu koji je nedavno sudjelovao u spašavanju putnika s istraživačkog broda na Antarktici.


Kineski ledolomac, koji je sudjelovao u spašavanju putnika s istraživačkog broda na Antarktici, i sam je zapeo u ledu.

Ruski brod ostaje okovan u ledu kod Antarktike, ledolomci nisu dovoljno jaki

Na ledolomcu je 111 članova posade. Imaju dovoljno zaliha hrane za nekoliko tjedana, te im ne prijeti nikakva opasnost. Iako zarobljeni u debelim naslagama snijega i leda, kažu da je brod siguran i odbijaju pomoć. Upravo su s kineskog ledolomca poletjeli helikopteri koji su izvukli 52 znanstvenika i turista i prebacili ih na australski ledolomac.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana

"Osnovali smo tim za izvanredne situacije koji će pratiti situaciju i analizirati informacije koje stalno pristižu. Cilj je pravovremeno procjenjivati kako bismo mogli donositi odgovarajuće odluke. Nastavljamo komunikaciju s ledolomcem. Postoji mogućnost da će se pokrenuti u ponedjeljak ili utorak.", rekao je Liu Cigui, iz kineske državne administracije za oceane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook