Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lovili ga godinama

Kineski Jack Trbosjek osuđen na smrt: Ubio 11 osoba, najmlađa žrtva imala osam godina

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Kineski sud osudio je u petak na smrt 54-godišnjeg muškarca koji je dobio nadimak "kineski Jack Trbosjek" zbog silovanja i ubojstva jedanaest žena i djevojčica tijekom razdoblja od 14 godina, prenijela je kineska državna televizija.

Gao Chengyongu (54) sudilo se zbog višestrukih ubojstava, silovanja, pljački i teškog unakazivanja leševa, prenio je engleski program državne televizije.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Optuženi je priznao da je u razdoblju između 1988. i 2002. u gradu Baiyinu u kineskoj sjeverozapadnoj pokrajini Gansu, i gradu Baotou u Unutarnjoj Mongoliji na sjeveru zemlje, ubio jedanaest osoba. Najmlađa žrtva imala je osam godina.

Uhićen je u kolovozu 2016. u vlastitoj trgovini živežnim namirnicama temeljem analize DNK-a na nevezanom mjestu zločina koji je počinio jedan od njegovih rođaka, čime je okončana 28 godina duga potraga, prenijela je državna televizija. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene