Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineske igračke ponovno povučene s tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti i distributer Target odlučili su povući s tržišta 350.000 komada igračaka proizvedenih u Kini, u čijim bojama ima olova, nakon niza sličnih mjera posljednjih tjedana.

Target će povući 350.000 komada vrtnog alata i stolica za djecu koji su se od kolovoza 2006. do kolovoza 2007. prodavali u njegovim trgovinama diljem Amerike, priopćilo je Američko povjerenstvo za sigurnost potrošača, dodajući da zasad nema dojava o žrtvama.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepoštene trgovačke prakse? AZTN pokrenuo upravni postupak protiv poznatog trgovačkog lanca Branko Dukić Službeni i privatni Što se to događa u Zadru? Gradonačelniku je netko bojom polio dva automobila parkirana ispred kuće

Riječ je o garnituri vrtnog alata pod nazivom Happy Giddy Gardening Tools i o stolicama Sunny Patch premazanim bojom koja sadrži olovo, dodaje Povjerenstvo. Početkom rujna Kina je pod američkim pritiskom odlučila zabraniti olovne boje na igračkama koje izvozi u SAD.

Olovne boje su zabranjene u SAD-u u proizvodnji igračaka od 1978. iz javnozdravstvenih razloga.

U kolovozu i početkom rujna velika američka trgovina igračaka Mattel u tri navrata je povlačila s tržišta velik broj igračaka proizvedenih u Kini, ukupno više od 20 milijuna komada igračaka, od kojih je 90 posto sadržavalo sitne magnete koji su se mogli odvojiti, dok su druge bile obojene olovnim bojama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene