Chongqing, Kina
Chongqing, Kina Foto: Afp

Kineska policija je uhitila muškarca zato što je iz svojeg stana po ljudima bacao "kišu novčanica". Muškarac je navodno bio pod utjecajem metamfetamina.


Kineska je policija objavila da je 29-ogodišnji muškarac bio "u transu" kada je iz svoga stana na 30. katu u Chongqingu, gradu na jugozapadu Kine, počeo bacati novac na ulicu. Lokalni mediji su objavili da je "kiša novčanica padala s neba".

Vezani članci Slika nije dostupna Zmijom otrovane kokoši posluživane kao specijalitet u restoranima

Na snimci događaja može se vidjeti da je zbog incidenta došlo do zastoja u prometu jer su ljudi počeli izlaziti iz svojih automobili i buseva kako bi uhvatili novac, izvijestio je Guardian. Međutim, ubrzo je pozvana policija i muškarac je priveden. Policija je u službenoj izjavi rekla da je uhićen zbog zlouporabe teških droga.

Ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo u Chongqing. Prije tri je godine pješice ušla među automobile na cesti i počela bacati novac. Svoje je ponašanje objasnila rekavši da je bila loše volje.

Isto tako, prošle je godine muškarac muškarac u zrak bacio 100.000 yuana nakon što je imao loš dan na poslu, ali je ubrzo zamolio ljude da mu novac vrate.