Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nemara liječnika?

Roditelji optužuju bolnicu da je beba preminula u mukama u inkubatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i zdravstvena inspekcija grada Quanzhou, na istoku Kine istražuju smrt 12 dana stare bebe koja je nakon poroda bila u bolničkom inkubatoru u dječijoj bolnici Quanzhou. Naime roditelji su optužili bolnicu da je beba preminula u bolovima i to zbog, kako navode, njihovog nemara.

Osoblje dječje bolnice Quanzhou tvrdi da je beba preminula od bakterijske infekcije, no fotografije, piše APTN, sugeriraju da je beba na leđima imala opekotine. To, tvrde roditelji, ukazuje na moguće druge uzroke smrti, te nemar bolničkog osoblja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

>> Novi biznis u Kini: Unajmljuju ljude koji umjesto njih posjećuju roditelje!

Baka novorođene bebe, Zheng Yuying, kaže kako su na opekotine bile veoma vidljive na bebinim leđima, stražnjici i nogama, a obitelj sumnja da je beba preminula od teških opekotina koje je zadobila u bolničkom inkubatoru. Beba je, kaže baka, nakon rođenje smještena u inkubator, jer su liječnici obavijestili obitelj da boluje od oštećenja srca.

Obitelj je tjedan dana kasnije obaviještena da se beba oporavlja i kada su već dobili informacije da će beba uskoro biti puštena kući u četvrtak, dan ranije nazvali su ih iz bolnice rano ujutro i obavijestili da je beba kritično. Beba je preminula nekoliko sati kasnije. 

Fotografije preminule bebe postale su viralne prije dva dana (napominjemo kako ih nismo objavili jer su veoma uznemirujuće) i odmah su izazvale bijes javnosti.

Policija i istražitelji disciplinske inspekcije ušli su u bolnicu u kojoj istražuju kako je došlo do bebine smrti. Liječnici i sestre uključeni u slučaj privremeno su suspendirani i surađuju s istražiteljima kojima su predane i nadzorne kamere iz bolnice. 

Bolnički odjel za provjeru kvalitete potvrdio je da je inkubator u koji je beba bila smještana bio u skladu s postavljenim standardom.

Obdukcija je obavljena u petak, a rezultati se očekuju za nekoliko dana. 

Ova je tragedija smanjila povjerenje u bolnicu i njezino osoblje pa su neki roditelji čak tražili premještaje u druge bolnice za svoju djecu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene