Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gorilo sjedište televizije

Kina: Zbog ilegalnog vatrometa izbio požar, poginuo vatrogasac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je zahvatio nedovršenu zgradu hotela unutar ultramodernog kompleksa u kojemu će biti sjedište glavne kineske televizijske mreže CCTV uzrokovao je spektakularan vatromet organiziran bez odobrenja gradskih vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminuo na mjestu događaja Policija objavila detalje strašne nesreće kod Garešnice u kojoj je poginuo vatrogasac Slika nije dostupna Požar na Hvaru i dalje aktivan, stiže pomoć iz zraka

U požaru je život izgubio zapovjednik vatrogasne brigade koji je umro u bolnici od posljedica udisanja otrovnih plinova, priopćile su gradske vlasti. Sedam osoba je ozlijeđeno, šestorica vatrogasaca i radnik koji je radio na zgradi CCTV-a, po istom izvoru. U trenutku kada je izbio požar, u zgradi nedovršenog hotela visokoj 159 metara koja je također u vlasništvu CCTV-a, nije bilo nikoga.

Požar je trajao više od pet i pol sati, a uzrokovao ga je vatromet koji je na zahtjev CCTV-a organizirala privatna tvrtka, u prigodi završetka proslave kineske nove godine. Istražitelji su za požar optužili kinesku televizijsku kuću CCTV koja nije poslušala upozorenja policijske ophodnje. 'Vlasnici zgrade zanemarili su policijska upozorenja da takvi vatrometi nisu dopušteni', rekao je glasnogovornik vatrogasne službe u Pekingu Luo Yan.

Zbog nemilog događaja za koji je odgovoran CCTV, vlasti su se našle u nezgodnom položaju, pa je Ured za propagandu u utorak naredio internetskim portalima da isključivo preuzimaju informacije i fotografije službene agencije Xinhue, navodi Informacijsko središte za ljudska prava i za demokraciju sa sjedištem u Hong Kongu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene