Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina je u ponedjeljak izrazila zabrinutost zbog namjera SAD-a da napadne sirijski režim, a Rusija je u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod.


Kina je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog mogućih jednostranih vojnih akcija protiv Sirije, nakon što je američki predsjednik Barack Obama odlučio od Kongresa zatražiti mišljenje o napadu.

SAD je prenio Kini svoje spoznaje o dokazima o upotrebi kemijskog oružja u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Hong Lei.

Kina međutim smatra da ni jedna strana ne treba prejudicirati rezultate istrage UN-a o kemijskom oružju, koja bi prema mišljenju Kine trebala biti objektivna i nepristrana i koja bi trebala uključiti i konzultacije sa sirijskom vladom.

Vezani članci Ruski predsjednik Vladimir Putin Putin silno želi ostati na vlasti i građanima nudi ''milijun nagrada'': Stanovi, automobili... a moraju učiniti samo jedno Jezive zgrade (Foto: Nikita Nomerz) - 24 Oronule, napuštene zgrade jezive su same po sebi, no on ih je učinio još strašnijima

>> VIDEO Podižu ljudski štit: 'Vidjeli smo efekte američke agresije'

Rusija je u međuvremenu u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod, objavila je u ponedjeljak agencija Interfax.

Brod Priazovje napustio je u nedjelju ukrajinski Sevastopol i krenuo 'skupljati aktualne informacije u području eskalirajućeg sukoba', navodi agencija riječi neimenovanog vojnog izvora.

Rusko ministarstvo obrane odbilo je komentirati te informacije.

Rusija se protivi američkoj namjeri da napadne Siriju nakon otkrića uporabe kemijskog oružja u ratu u toj zemlji. Službena Moskva smatra da su napad kemijskim oružjem izveli pobunjenici kako bi izazvali međunarodnu vojnu intervenciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook