Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali na suzdržavanje

Kina za mir: Protivimo se vojnim provokacijama na Korejskom poluotoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao izjavio je da se njegova vlada protivi 'bilo kakvoj vojnoj provokaciji' na Korejskom poluotoku te je obje strane pozvao da njihove vježbe budu 'maksimalno suzdržane', izvijestili su državni mediji.

'Kina se u potpunosti posvetila održavanju mira i stabilnosti na Korejskom poluotoku te se protivi vojnim provokacijama u bilo kojem obliku', rekao je Wen tijekom razgovora u Moskvi s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Vijeće Europe o situaciji na Balkanu: "Umjesto da napreduju, oni nazadaju! Sve to prijeti teško stečenom miru" Marwan Barghouti - 1 Marwan Barghouti Uporište nade za kraj rata: Tko je palestinski Nelson Mandela i može li on donijeti mir Gazi?

'S obzirom na aktualne ozbiljne i kompleksne okolnosti, sve bi strane trebale biti maksimalno suzdržane, a međunarodna zajednica trebala bi se više angažirati na ublažavanju nastalih napetosti', kazao je.

>> Južna Koreja jača granicu, Sjeverna prijeti novim napadima

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hong Lei je izjavio kako Kina 'izražava zabrinutost' zbog najavljenih planova o zajedničkoj pomorskoj vojnoj vježbi SAD-a i Južne Koreje u nedjelju. Washington je najavio sudjelovanje u vježbama i nosač zrakoplova na nuklearni pogon. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene