Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski premijer Wen Jiabao izjavio je da se njegova vlada protivi 'bilo kakvoj vojnoj provokaciji' na Korejskom poluotoku te je obje strane pozvao da njihove vježbe budu 'maksimalno suzdržane', izvijestili su državni mediji.


'Kina se u potpunosti posvetila održavanju mira i stabilnosti na Korejskom poluotoku te se protivi vojnim provokacijama u bilo kojem obliku', rekao je Wen tijekom razgovora u Moskvi s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim.

'S obzirom na aktualne ozbiljne i kompleksne okolnosti, sve bi strane trebale biti maksimalno suzdržane, a međunarodna zajednica trebala bi se više angažirati na ublažavanju nastalih napetosti', kazao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Medvedev: U Rusiji se ne poštuju neka temeljna prava Slika nije dostupna VIDEO: Cipelom i na kineskog premijera

>> Južna Koreja jača granicu, Sjeverna prijeti novim napadima

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hong Lei je izjavio kako Kina 'izražava zabrinutost' zbog najavljenih planova o zajedničkoj pomorskoj vojnoj vježbi SAD-a i Južne Koreje u nedjelju. Washington je najavio sudjelovanje u vježbama i nosač zrakoplova na nuklearni pogon. (Hina)