Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest rijetkih sibirskih tigrova umrlo je u zadnja tri mjeseca u ZOO-u na svjeveroistoku Kine, koja ove godine slavi godinu tigra.


Lokalne vlasti vjeruju da je do njihove smrti došlo zbog slabe prehrane. Kina je oko 50 tigrova pustila na slobodu, a u zatočeništvu ih drži oko 5.000. Tigrovi su uginuli u Shenyang Forest Wild Animal ZOO-u, prenosi BBC. To su potvrdili i njegovi zaposlenici. No, postoje neusklađenosti oko njihove smrti. Liu Xiaoqiang, lokalni službenik za zaštitu divljih životinja, rekao je da je slaba prehrana jedan od uzroka.

Vezani članci Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret Slika nije dostupna Žestoka reakcija zbog karikature s ministrom Medvedom: "To mogu smisliti samo moralne nakaze"

Tigrovi su vjerojatno hranjeni pilećim kostima,a Liu dodaje da su tigrovi držani u jako malim kavezima gdje im je kretanje bilo ograničeno što je dovelo do pada imuniteta i bolesti. Direktor ZOO-a, koji je sada zatvoren, rekao je da su životinje uginule od različitih bolesti. Što god bio pravi razlog ovaj će slučaj podići pitanje kako se životinje tretiraju u Kini. Glasnogovornik međunarodne organizacije za dobrobit životinja je rekao da vlada previše vjeruje nekim grupama koje nisu sposobne brinuti se za ovakve životinje.

Inače, u kineskoj medicini pojedini dijelovi tigra se koriste za liječenje reume i za jačanje kostiju. Nedavno je otkriveno da se u Parku sibirskih tigrova prodaje vino od tigrovih kostiju koje sadrži po tri male tigrove kosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju