Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

NAJTEŽA NESREĆA U 2016. U kineskom rudniku smrtno stradalo 19 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 19 osoba poginulo u Kini u nesreći u rudniku ugljena, izvijestili su u četvrtak službena glasila i vlasti, što je zasad najteža nesreća u 2016.

Nesreća se dogodila u srijedu navečer u rudniku u pokrajini Shanxi, na sjeveru zemlje, u vlasništvu Shanxi Datong Coal Mine Groupa, objavila je agencija Xinhua, ne navodeći druge potankosti.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

U vrijeme nesreće radilo je 129 rudara, njih 110 se uspjelo izvući, navodi se na službenom mikroblogu Saveza komunističke mladeži te pokrajine.

U tijeku je istraga kako bi se utvrdili uzroci nesreće, navodi isti izvor. Kina je najveći proizvođač ugljena u svijetu i u tom sektoru su česte nesreće u kojima ima poginulih.

Mnoge nesreće su posljedica nepridržavanja sigurnosnih propisa, što je povezano s nastojanjem da se smanje troškovi, ponekad u dosluhu s korumpiranim mjesnim čelnicima.

Čelnik Shanxi Datonga izjavio je 2015. za AFP da tvrtka mora povećati proizvodnju zbog pada cijene ugljena.

Najmanje je 21 osoba poginula u požaru u rudniku u pokrajini Heilongjiangu, na sjeveroistoku Kine, u studenome 2015. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene