Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotka procurila u javnost

Što to "kuhaju" Kinezi? Snimljen novi teški tenk i borbeno vozilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija dva oklopna vozila koja je procurila u kineskim medijima, pokrenula je nagađanja da Kina razvija nova borbena vozila, za koje svijet dosad nije čuo.

Kina, čini se, nastavlja s jačanjem svojeg vojnog naoružanja, a tom u prilog ide i fotografija koju je objavio državni medij China.com, koja je, doduše, lošije kvalitete, ali pokazuje dva borbena vozila parkirana ispred zgrade.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Vozilo zelene boje doima se poput tenka, no njegov oblik nije klasičan tenkovski, a i zbog kvalitete fotografije, njegov top se ne vidi najbolje pa je teško procijeniti kojeg bi kalibra mogao biti, odnosno je li 120-milimetarski ili lakši od toga.

Kineski mediji prenose da je riječ o teškom tenku, odnosno njegovom prototipu te da bi ga se moglo koristiti u paru s kineskim primarnim lakim tenkom na bojnom polju. Oba tenka imaju istu šasiju, pišu kineski mediji.

Za drugo se vozilo, piše Daily Mail, vjeruje da je borbeno vozilo padobranskih postrojbi druge generacije. Navodno je naoružano 40-milimetarskim topom.

Fotografija je navodno napravljena ispred zgrade kantine kineske vojne tvrtke. Nije navedeno tko je fotografiju napravio, a prvotno se pojavila na u Kini popularnom vojnom forumu Chao Ji Da Ben Ying. Objava je na tom forumu u međuvremenu uklonjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene