Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv klimatskih promjena

Kina pozive zemlje da promjene način života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao pozvao je u petak razvijene zemlje da promijene 'način života koji nije održiv" u borbi protiv klimatskih promjena, javlja novinska agencija Nova Kina.

'Razvijene zemlje moraju snositi odgovornost i zadaću u suočavanju s klimatskim promjenama, promijeniti način života koji nije trajan i pomoći zemljama u razvoju u borbi protiv klimatskih promjena', izjavio je Wen prvog dana međunarodne konferencije koju u Pekingu organiziraju kineska vlada i UN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koje su to zemlje iznevjerile u pomoći izbjeglicama? RAZOČARAVAJUĆE IZVJEŠĆE 'Mnoge su bogate zemlje novčano pridonijele manje no što bi bilo pošteno' Slika nije dostupna Ne zna se kad će Pročitajte popis zemalja koje još NISU priznale Hrvatsku

Najviši dužnosnik za borbu protiv klimatskih promjena pri UN-u Yvo De Boer ocijenio je da je 'zbog povijesne odgovornosti bitno da industrijske zemlje budu spremne za smanjenje ispuštanja otrovnih plinova'.

Predstavnici vlada, međunarodnih organizacija i nevladinih organizacija iz čitavog svijeta okupili su se na dva dana kako bi raspravljali o razvoju tehnologija koje bi omogućile borbu protiv globalnog zatopljenja.

Međunarodna zajednica dala si je rok do summita u Kopenhagenu, u prosincu 2009., za određivanje novog okvira borbe protiv klimatskih promjena nakon isteka prve faze Protokola iz Kyota u prosincu 2012.

Yvo De Boer, izvršni tajnik Konvencije UN-a o klimatskim promjenama sazvao je 190 zemalja u Poznan od 1. do 12. prosinca kako bi počeli pregovore o budućem multilateralnom sporazumu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene