Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina optužila SAD za licemjerje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je u svom redovitom odgovoru na kritike Washingtona glede stanja ljudskih prava, optužila SAD za licemjerje, poručivši kako nemaju nikakvo pravo blatiti druge zemlje.

'Kao i prethodnih godina, State Department je uperio prst na stanje ljudskih prava u 190 zemalja, uključujući i Kinu, ali izbjegava se osvrnuti na stanje ljudskih prava u SAD-u', stoji u izvješću koje je prenijela Xinhua.

Pročitajte i ovo Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu Michelle Bachellet (Foto: AFP) Čeka se potvrda UN-a Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachellet vjerojatno nova povjerenica UN-a za ljudska prava

Kina u izvješću navodi niz pitanja vezanih uz problematiku
ljudskih prava u SAD-u, uključujući civilna stradavanja u Iraku,
dječje siromaštvo, rasizam, zlostavljanje zatvorenika i položaj
američkih žena u procesu rada.

'Nepravednost američkog pravosuđa prilično je šokantna', navodi Kina između ostalog te napominje kako je američka praksa ocrnjivanja drugih zemalja relikt Hladnog rata.

Kina je pozvala SAD da se pod izgovorom ljudskih prava prestane miješati u unutarnje stvari drugih zemalja, te da se umjesto toga posveti ljudskim pravima u vlastitoj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene