Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Nema tragova melamina u posljednjim analizama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijim analizama mliječnih proizvoda u Kini nisu pronađeni tragovi melamina, kemijske tvari koja je izazvala skandal kontaminiranog mlijeka, objavio je kineski dnevni tisak.

Analizirano je oko 609 uzoraka mlijeka iz 27 gradova, prema Bejing Morninig Postu koji se poziva na državnu Upravu za kontrolu kakvoće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna U Kini zbog kontaminiranog mlijeka uhićene 22 osobe

Ukupno je pregledano 75 vrsta proizvoda.

To je bio šesti niz kontrola od kada je kineska tvrtka Sanlu prošlog mjeseca priznala da je njezino mlijekom u prahu sadržavalo melamin.

Ta kemijska tvar koja se koristi u smolama i ljepilu, prikazuje višu stopu proteina u proizvodima, a četvero dojenčadi umrlo je od bubrežnih kamenaca izvazvanih melaminom, zbog kojeg je oboljelo 53.000 kineske djece.

Osim tvrtke Sanlu i multinacionalne tvrtke poput Cadburyja i Unilevera imale su proizvode koji sadrže kinesko mlijeko u prahu.

Kineski predsjednik Hu Jintao je zahtijevao od poduzeća da izvuku pouku iz krize.

Prema pisanju Dnevnog lista naroda, ministarstvo poljoprivrede je uputilo 152.000 istražitelja u oko 19.000 sabirnih centara za mlijeko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene