Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon incidenta

Kina naručila više od 100 Airbusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč jučerašnjem incidentu Airbusa A380, Kina je potpisala narudžbu više od sto zrakoplova europskog proizvođača.

Ugovor je vrijedan oko 14 milijardi dolara. Dio je niza industrijskih i trgovinskih ugovora sklopljenih između Kine i Francuske vrijednih čak 20 milijardi dolara. Posjet kineskog predsjednika Francuskoj, osim zbližavanja dviju zemalja, obilježavaju i prosvjedi potpore ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za mir Liu Xiaobau koji je u kineskom zatvoru.
reporteri bez granica

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BUDUĆNOST LETENJA A220 na Franji Tuđmanu: Pogledajte kako izgleda jedan od najmodernijih Airbusovih zrakoplova Slika nije dostupna žurni postupak Želite napraviti personalizirane registarske tablice? Uvode se neke promjene, pogledajte koliko bi vas mogle koštati

>> VIDEO: Putnik snimao kriznu situaciju u A380

'To je skandalozno. Staviti crveni tepih pred kineskog predsjednika je u redu, ali ponašati se kao tepih ispod kineskog predsjednika, nije. Veoma je dobro da prodajemo Airbusove zrakoplove i reaktore. To je potrebno francuskoj ekonomiji. Nitko ne tvrdi suprotno, ali ne možemo ići protiv vrijednosti za koje se Francuska zalaže', smatra Jean-Francois Julliard iz Reportera bez granica.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene