Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina najavljuje otvaranje Tibeta za strane turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će "uskoro" otvoriti Tibet za strane turiste, objavili su danas kineski mediji. "Tibetski turistički ured čini sve kako bi se pripremio za ponovno otvaranje svih turističkih lokacija", prenosi China Daily priopćenje kineske vlade u kojem se ne navodi točan datum kada će se to dogoditi.

Tibet je posljednjih tjedana bio poprište prosvjeda protiv kineskih vlasti, a strancima je bio zabranjen ulazak u tu regiju. 

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

>> Tibet: Protjerani posljednji strani novinari, Kina šalje vojna pojačanja

Kineski mediji objavili su ranije da će Tibet biti ponovno otvoren za strane turiste od 1. svibnja iako kineski dužnosnici to nisu potvrdili, a američki promatrači ne očekuju da će Peking dopustiti pristup strancima tom području prije Olimpijade u kolovozu.

Kineska agencija Xinhua javila je da će se hramovi u Lhasi za turiste otvoriti "u bliskoj budućnosti".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene