Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dužnosnici u sjeveroistočnoj Kini prekinuli su opskrbu vodom za 4,3 milijuna stanovnika grada Jilina pošto je poplava odnijela oko 3000 bačava punih kemikalija u rijeku Songhuu.


Vodena bujica je bačve iz spremišta tvornica kemikalija Xinyaqianga i Jilin Zhongxina odnijela u rijeku, glavni izvor vode za spomenuti grad, zbog čega je na 24 sata prekinuta opskrba pitkom vodom, javlja Nova Kina.

Vezani članci Vojska dovozi kontejnere u Banovinu - 3 Mnoge obitelji još nisu dobile kontejnere, ali pomoć i dalje stiže. Crveni križ počinje s drugačijim režimom rada, pogledajte kakve su novosti Renato Petek Renato Petek: 60 tisuća Zagrepčana još nemaju priključak na gradski vodovod, a plaćaju jednaki prirez

U rijeku su se izlili trimetil klorosilan, spoj koji u dodiru s vodom stvara klorovodičnu kiselinu (HCl), i heksametil disilazan, bezbojna industrijska kemikalija snažna smrada.

Uz onečišćenje, velika poplava uzduž rijeke odnijela je najmanje 13 života, a šestero ljudi je nestalo u obližnjem Yongjiu. (Hina)