Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platili životom smrt šestero djece

Kina: Dvoje pogubljeno zbog olova u mlijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti pogubile su dvije osobe odgovorne za prošlogodišnji skandal s zatrovanim mlijekom u praku, koji je rezultirao smrću šestero djece, a kod više od 300 tisuća izazvao zdravstvene tegobe.

U mlijeku je, podsjetimo, tada pronađena prekomjerna količina industrijske kemikalije mealmina. Zhang Yujun i Geng Jinping, zbog svoje uloge u skandalu s mlijekom osuđeni su na smrt i pogubljeni, dok je još 19 osoba završilo u zatvoru, piše BBC.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana

>> Prva smrtna predsuda i doživotni zatvor zbog melamina

Zhang Yujun osuđen je zbog proizvodnje i prodaje 770 tona zatrovanog mlijeka u periodu izmežu srpnja 2007. i kolovoza 2008. godine, a Geng Jinping, koji je nadgledao proizvodnju mlijeka u prahu, osuđen je zbog dostave tog mlijeka mljekarama.

melamin se inače koristi za proizvodnju plastike i gnojiva. Isto tako, on podiže razinu proteina, kao dodatak hrani, ali može izazvati i bubrežni kamenac te zatajenje bubrega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene