Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstava

Kina angažirala građane za ophodnje na granici sa Sjevernom Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske Obrambene novine u srijedu su javile o osnutku civilno-vojnog obrambenog sustava u prefekturi Yanbian u pokrajini Jilin.

Kina je angažirala civile za pomoć u osiguranju granice prema Sjevernoj Koreji, objavili su kineski državni mediji, a odluka je donešena nakon što je javljeno da su Sjeverni Korejci ubili dva kineska građanina, što bi moglo zategnuti odnose Sjeverne Koreje i Kine, jedinog velikog saveznika režima u Pjongjangu.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Kineske Obrambene novine u srijedu su javile o osnutku civilno-vojnog obrambenog sustava u prefekturi Yanbian u pokrajini Jilin. Yanbian dijeli granicu sa Sjevernom Korejom u dužini od oko 500 kilometara.

'Kina i Sjeverna Koreja zadržat će čuvare na granici', piše list, dodajući: 'Stanje je složeno i oslanjanje na samo jedan dio otežao bi učinkoviti nadzor'.

Kineska je vlada osim toga "osnovala milicijske patrole" koje čuvaju sela u pograničnom području. Po 10 kućanstava u tome području dobit će vlastitu sigurnosnu skupinu, a uvodi se i video nadzor, objavio je list.

Nova enigma iz Sjeverne Koreje - Pa zar i to?!

Kina je prošlog tjedna objavila da je uložila prosvjed Sjevernoj Koreji nakon što je javljeno da je prošlog mjeseca sjevernokorejski vojni dezerter ubio četvero ljudi u pokušaju pljačke na kineskoj granici u gradu Helongu.

Državni su mediji počeli pisati o odnosima sa Sjevernom Korejom, tvrdeći da Kina "ne bi trebala biti previše susretljiva".

Kina je najvažniji diplomatski i gospodarski saveznik Sjeverne Koreje, iako je Sjeverna Koreja trima nuklearnim pokusima i zveckanjem oružja na granici između dviju zemalja u nekoliko navrata stavila na probu strpljenje Kine.

Rijeka Tumen, duga 520 kilometara dijeli Kinu i Sjevernu Koreju i preko nje se bjegunci često prebacuju u Kinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene