Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedeset osoba poginulo je u poplavama, klizištima i blatnim bujicama, a 15 ih je nestalo nakon višednevnog snažnog nevremena koje je pogodilo južnu Kinu, priopćilo je ministarstvo za unutarnje poslove.


U nevremenu, koje se ni nakon nekoliko dana ne smiruje, srušene su približno 42.000 kuća, a 121.000 je oštećena, dok su stotine tisuća hektara usjeva uništene. Prema prvim procjenama ukupna šteta penje se do 1,3 milijarde dolara.

Vezani članci Sudar blizu Zračne luke Užas kraj zagrebačke zračne luke: U sudaru dva automobila jedna osoba poginula Nesreća na Krku - 1 Stravična nesreća na Krku: Vozač prešao u suprotnu traku, automobil planuo odmah nakon sudara, izgorjele dvije osobe

Među poginulima u nevremenu su i četvorica rudara koji su stradali u eksploziji plina kada je zbog kiše nestalo struje u rudniku u jugozapadnoj pokrajini Guizhou.

Gotovo 400 osoba poginulo je otkako su početkom lipnja počela nevremena, a oluje bi neka stradala područja mogle pogoditi i početkom tjedna. Mnoge rijeke koje utječu u najdužu kinesku rijeku Jangce nabujale su i mogle bi se izliti. (Hina)