Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Kim Jong-un zatražio je od naroda krajnje odvratnu stvar, evo o čemu se radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un zatražio je od stanovnika svoje zemlje krajnje nevojerojatnu i odvratnu stvar koju svaki dan moraju napraviti.

U njegovom nebuloznom zahtjevu stoji da svaki radno sposoban građanin mora proizvesti 100 kilograma izmeta dnevno. Izmet se koristi kao gnojivo koje bi trebalo ojačati poljoprivredni sektor.

Pročitajte i ovo Kruh 20 posto manje Dok cijena kruha raste, zlatna žitarica sve je neisplativija: "Duplo je jeftinija no što bi trebala biti" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Ovaj nevjerojatan zahtjev opravdan je činjenicom da je zemlja u velikoj nestašici gnojiva, a Kim želi pokrenuti poljoprivredni sektor u zemlji, piše Radio Free Asia.

Još u svojem novogodišnjem obraćanju, Kim je najavio kako će poljoprivreda biti glavni instrument za gospodarsku obnovu. "Nakon tog govora, cjelokupno je stanovništvo mobilizirano za proizvodnju gnoja i postao je to prvi veliki zadatak ove godine", kazao je neimenovani izvor novinarima.

"Vlasti u svakoj pojedinoj regiji pokreću tvornice, institucije i skupine građana dodjeljivanjem proizvodnih kvota svakom pojedincu", dodao je izvor. Pred stanovnike je stavljen zadatak - svakodnevna proizvodnja 100 kilograma ljudskog izmeta, odnosno tri tone ljudskog izmeta mjesečno.

"U slučaju da netko ne može ispuniti kvotu od 100 kilograma ljudskog izmeta dnevno, može, umjesto toga, dostaviti 300 kilograma komposta ili stajskog gnojiva", odaje izvor koji je i sam uključen u prikupljanje.

Ljudi se snalaze kako mogu, javljaju lokalni mediji. Sakupljaju izmet u prirodi ili drugima plaćaju za njihov izmet.

Oni koji ne uspiju ispuniti svoju kvotu, moraju platiti novcem pa mnogi razmišljaju o tome da je ovo samo još jedan način da vlada pokupi novac od svojih građana. "100 kilograma ljudskog izmeta plaća se s vrijednosti od otprilike tri dolara", navodi izvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene