Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un zatražio je od stanovnika svoje zemlje krajnje nevojerojatnu i odvratnu stvar koju svaki dan moraju napraviti.


U njegovom nebuloznom zahtjevu stoji da svaki radno sposoban građanin mora proizvesti 100 kilograma izmeta dnevno. Izmet se koristi kao gnojivo koje bi trebalo ojačati poljoprivredni sektor.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto:AFP) Čistka u Sjevernoj Koreji: Kim zbog neuspjelog sastanka s Trumpom pogubio petero visokih dužnosnika Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Kim opet provocira: Sjeverna Koreja ispalila nepoznatu raketu kratkog dometa

Ovaj nevjerojatan zahtjev opravdan je činjenicom da je zemlja u velikoj nestašici gnojiva, a Kim želi pokrenuti poljoprivredni sektor u zemlji, piše Radio Free Asia.

Još u svojem novogodišnjem obraćanju, Kim je najavio kako će poljoprivreda biti glavni instrument za gospodarsku obnovu. "Nakon tog govora, cjelokupno je stanovništvo mobilizirano za proizvodnju gnoja i postao je to prvi veliki zadatak ove godine", kazao je neimenovani izvor novinarima.

"Vlasti u svakoj pojedinoj regiji pokreću tvornice, institucije i skupine građana dodjeljivanjem proizvodnih kvota svakom pojedincu", dodao je izvor. Pred stanovnike je stavljen zadatak - svakodnevna proizvodnja 100 kilograma ljudskog izmeta, odnosno tri tone ljudskog izmeta mjesečno.

"U slučaju da netko ne može ispuniti kvotu od 100 kilograma ljudskog izmeta dnevno, može, umjesto toga, dostaviti 300 kilograma komposta ili stajskog gnojiva", odaje izvor koji je i sam uključen u prikupljanje.

Ljudi se snalaze kako mogu, javljaju lokalni mediji. Sakupljaju izmet u prirodi ili drugima plaćaju za njihov izmet.

Oni koji ne uspiju ispuniti svoju kvotu, moraju platiti novcem pa mnogi razmišljaju o tome da je ovo samo još jedan način da vlada pokupi novac od svojih građana. "100 kilograma ljudskog izmeta plaća se s vrijednosti od otprilike tri dolara", navodi izvor.