Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tamošnji doktor Jon Sung Hun lijek je opisao kao snažan aktivator imunološkog sustava, odnosno kao odlično preventivno rješenje protiv različitih malignih epidemija.


Ukoliko želite vjerovati na riječ diktatoru Kim Jong-unu, odnosno priopćenju koje je u petak objavila tamošnja novinska agencija, sjevernokorejski znanstvenici imaju u rukama lijek koji pobjeđuje rak, ebolu i AIDS, ali i mnoge druge smrtonosne bolesti, prenosi Independent.

Vezani članci Medicina, ilustracija (Foto: Getty Images) Stiže prvi potpuni lijek za jednu od najgorih bolesti modernog doba? "Bit će učinkovit od prvog dana" Slika nije dostupna Oboljelom od raka rekli da ima još 18 mjeseci, novi lijek ubio bolest

Lijek je nazvan Kumdang-2, sadrži ginseg i brojne 'čudotvorne' elemente, a doktor Jon Sung Hun ga je opisao kao snažan aktivator imunološkog sustava, odnosno kao odlično preventivno rješenje protiv različitih malignih epidemija.

Sjeverna Koreja pogođena teškom sušom

Bila bi to krasna vijest da iz te države dosad nije izašlo na desetke (su)ludih tvrdnjih, pa su je strani mediji očekivano dočekali sa sumnjom ili podmijehom.

Dapače, budući da je vijest objavljena dok u svijetu raste broj zaraženih MERS-om, odnosno dok i južnokorejsko ministarstvo zdravlja prijavljuje nove slučajeve, postoji mogućnost da je napisana baš kako bi se građane uvjerilo da žive u naprednoj državi dok im zapravo prijeti velika opasnost. 

Raste broj zaraženih smrtonosnim virusom

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je pogođena najtežom sušom u posljednjih stotinu godina koja ubrzano uništava poljoprivredne kulture u toj zemlji.

Više od trećine rižinih polja presušuje izazivajući strah od nestašice hrane, pa se sade druge kulture kako bi se pokušala izbjeći potencijalna katastrofa. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook