Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parlament Sjeverne Koreje u srijedu je Kim Jong Unu dodijelio novu funkciju, obogativši njegovu dugu listu titula.


Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je kako je Kim imenovan predsjednikom odbora za državne poslove, tijelo za koje se čini da je tek osnovano i čija funkcija još uvijek nije jasna.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja: Testiranje projektila bilo je "upozorenje" SAD-u i Južnoj Koreji Kim Jong Un (Foto:AFP) Čistka u Sjevernoj Koreji: Kim zbog neuspjelog sastanka s Trumpom pogubio petero visokih dužnosnika

Kim Jong Un već nosi titule Dragog poštovanog druga Kim Jong Una, predsjednika Radničke partije Koreje, Prvog predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Demokratske Republike Sjeverne Koreje i vrhovnog zapovjednika Korejske narodne vojske.

Kim, za kojeg se vjeruje da je u ranim tridesetima, u srijedu je prisustvovao sastanku odbora. On također drži i rang maršala u sjevernokorejskoj vojsci, te je u propagandnim materijalima i svakodnevnom govoru često nazvan "našim maršalom".

Sjevernokorejski parlament sastaje se jednom ili dvaput godišnje kako bi službeno odobrio proračune ili politike koje je odredila Radnička partija.

U netransparentnoj strukturi vlasti Sjeverne Koreje parlament ima i moć davanja novih titula i dužnosti Kim Jong Unu. (Hina)