Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima veze s procesom nasljeđivanja?

Kim Jong-Il produljio posjet Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-Il produljio je svoj posjet Kini umjesto da se vrati u Pjongjang, što neki povezuju s procesom nasljeđivanja u njegovoj zemlji, izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap.

Specijalni Kim Jong-Ilov vlak krenuo je iz Changchuna, na sjeveroistoku Kine kasno u subotu i u nedjelju ujutro nije bilo znakova da je Kim otputovao iz Kine, prema jednom diplomatskom izvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ali je sina imenovao nasljednikom Kim Jong-Il protiv nasljednog prijenosa vlasti? Slika nije dostupna Pregovori u tijeku Sjeverna Koreja napokon dopušta mobitele?

Lokalne vlasti kineskog grada Yanji pripremaju se dočekati visokog gosta, navodi u nedjelju Yonhap, pozivajući se na diplomatski izvor u Yabnjiju. Kim Jong-Il nije nikada posjetio Yanji, glavni grad korejske autonomne prefekture u Kini.

Sjevernokorejski mediji nagađaju da je Kim u Changchunu od svog kineskog kolege Hu Jintaoa tražio podršku Pekinga da svoju funkciju prepusti svom najmlađem sinu Jong-Unu.

Kim je u kolovozu 2008. imao zdravstvenih problema i od tada je ubrzao planove prijenosa ovlasti na sina.

Jedan južnokorejski obavještajni dužnosnik rekao je da se čini kako Kina želi obznaniti pred SAD-om i Južnom Korejom svoj čvrsti savez s Sjevernom Korejom nakon niza američko-južnokorejskih vojnih vježbi u Žutom moru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene