Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prosvjedi

Kličko održao riječ: Novi prosvjedi u Kijevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi veći prosvjed u posljednih 10 dana okupio je 50 000 prosvjednika.

Više od 50.000 oporbenih prosvjednika okupilo se u nedjelju u središtu Kijeva, mjesta na kojemu se od početka najteže krize u neovisnoj Ukrajini redovito okupljaju prosvjednici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna KAOS U KIJEVU VIDEO Snimljen sukob prosvjednika s policijskim kordonom

Glavni oporbeni čelnici Vitalij Kličko i Arsenij Jacenjuk su se po povratku iz Muenchena gdje su sudjelovali na Konferenciji o sigurnosti i dobili snažnu potpora Zapada pojavili pred prosvjednicima koji su ih pozdravili uzvicima odobravanja i pljeskom.

Ovo je prvi veći prosvjed u posljednjih deset dana, a cilj mu je svrgnuti s vlasti predsjednika Viktora Janukoviča koji je odbio približavanje Europskoj uniji okrenuvši se Rusiji, koji je od polovine prošlog tjedna na bolovanju.

Kijev: 'Ima tek ogrebotine po licu, priča o otmici je lažna!'

Među prvim govornicima na pozornicu je izašao bivši ministar unutarnjih poslova u vladi Julije Timošenko, Jurij Lucenko. On je osudio "novi pokušaj ruske kolonizacije Ukrajine" te kazao kako Putin ima ogroman utjecaj na Janukoviča.

Pozvao je na osnivanje jedinica za samoobranu diljem zemlje. "To će biti najbolje jamstvo protiv krvoprolića. Ništa nije gotovo, no još ništa nije ni postignuto", kazao je Lucenko.

Prema zadnjim najavama Janukovič će se predsjedničkim dužnostima nastaviti u ponedjeljak, objavljeno je na internetskim stranicama ureda predsjednika.

"Nakon liječenja ukrajinski se predsjednik osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće", stoji na web-stranici. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene