Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buehler upozorio na uporabu sile

KFOR kreće u akciju uklanjanja barikada na Kosovu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedne švicarske novine tvrde da se KFOR sprema na uklanjanje srpskih barikada na Kosovu.

Dnevnik Bielertagblatt navodi da je jedan vod švicarskog kontigenta Kfora upućen na sjever Kosova radi eventualnog uklanjanja barikada koje su postavili kosovski Srbi, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KFOR Suzavcem i pucnjevima u zrak rastjeravali kosovske Srbe Slika nije dostupna Nakon incidenta Kosovo: Srbi i dalje ispred barikade, stanje mirno ali napeto

Navode se riječi glasnogovrnika te postrojbe koji je, kako piše Blic, rekao Bielertagblattu da je 15 vojnika tijekom dana stiglo u kamp Kfora u Novom Selu i čekaju zeleno svjetlo za akciju.

Kada treba početi uklanjanje blokada još nije poznato, ali se zna da se radi o barikadama u Zubinom potoku i mjestu Rudare.

Kfor, piše Blic, često traži švicarske vojnike za specijalne zadatke, a među njima ima mnogo vozača bagera, koji se pretežno koriste za uklanjanja teških predmeta.

Podsjetimo, zapovjednik KFOR-a general Erhard Buehler izjavio je sinoć u Mitrovici da je ovo zadnji put da je odlučio povući pripadnike KFOR-a, a da ne uporabi silu za koju ima ovlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene