Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi podaci

U napadu u Nairobiju ubijena 21 osoba: "Pronađeno još šest tijela, policajac podlegao ozljedama"

Napad u Keniji (Foto: AFP)
Napad u Keniji (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Napad u Keniji (Foto: AFP) Napad u Keniji (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Napad u Keniji (Foto: AFP)1 Galerija 1/2 >>
Dvadeset i jedna osoba ubijena je u napadu naoružanih napadača u utorak na hotelski i uredski kompleks u kenijskom glavnom gradu Nairobiju, rekao je u srijedu novinarima šef kenijske policije Koseph Boinnet.

"Na mjestu napada je pronađeno još šest tijela i jedan policajac je podlegao ozljedama", rekao je Boinnet. To je dodatnih sedam žrtava uz 14 koliko je ranije tijekom dana obznanio predsjednik Ujuru Kenyatta.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Napad na hotel dusitD2 počeo je u utorak oko 15 sati po mjesnom vremenu uz eksploziju na parkiralištu te bombaša samoubojicu u foajeu hotela, objavila je policija.

Somalijska militantna islamistička skupina al-Šabab preuzela je odgovornost za napad.

Glavni inspektor je dodao da je 28 ranjenih primljeno u razne bolnice Nairobija, ali nije precizirao težinu njihovih ozljeda.

Boinnet je rekao da među žrtvama ima 16 Kenijaca, jedan Amerikanac, jedan Britanac i tri osobe afričkog podrijetla koje još nisu identificirane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene