Dvadeset i jedna osoba ubijena je u napadu naoružanih napadača u utorak na hotelski i uredski kompleks u kenijskom glavnom gradu Nairobiju, rekao je u srijedu novinarima šef kenijske policije Koseph Boinnet.

Galerija


"Na mjestu napada je pronađeno još šest tijela i jedan policajac je podlegao ozljedama", rekao je Boinnet. To je dodatnih sedam žrtava uz 14 koliko je ranije tijekom dana obznanio predsjednik Ujuru Kenyatta.

Vezani članci Pariz odao počast žrtvama stradalim na Šri Lanki (Foto: Reuters) - 2 Tragedija koja je potresla svijet: Simbol Pariza ugasio svoja svjetla u znak sjećanja na stotine žrtava na Šri Lanki Posljedice eksplozija na Šri Lanci (Foto: AFP) - 2 Ministar zdravlja otkrio tko stoji iza krvavih napada na Šri Lanki, broj poginulih popeo se na 290

Napad na hotel dusitD2 počeo je u utorak oko 15 sati po mjesnom vremenu uz eksploziju na parkiralištu te bombaša samoubojicu u foajeu hotela, objavila je policija.

Somalijska militantna islamistička skupina al-Šabab preuzela je odgovornost za napad.

Glavni inspektor je dodao da je 28 ranjenih primljeno u razne bolnice Nairobija, ali nije precizirao težinu njihovih ozljeda.

Boinnet je rekao da među žrtvama ima 16 Kenijaca, jedan Amerikanac, jedan Britanac i tri osobe afričkog podrijetla koje još nisu identificirane. (Hina)