Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba odbijena

Posljednje riječi žene pogubljenje zbog ubojstva svoga supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njeno pogubljenje već je jednom odgođeno, za pomilovanje se zalagao i papa Franjo, ali Kelly Gissendaner je unatoč svemu pogubljenja u ponoć 1. listopada.

Nakon petosatne odgode u ponoć 1. listopada u američkoj saveznoj državi Georgiji pogubljena je prva žena u posljednjih 70 godina. Kelly Gissendaner osuđena je na smrt zbog svoje uloge u smrti njenog supruga Douglasa 1997. godine.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Ilustracija otkriven uzrok smrti Pronašli tijelo nestale 36-godišnjakinje prilikom čišćenja HE Čakovec

Datum pogubljenja već je jednom pomican s ožujka na rujan, a ovaj je put pogubljenje kasnilo jer su njena djeca i odvjetnici odlučili pokušati s još jednom žalbom zaustaviti Kellyino pogubljenje. Za poštedu njenog života založio se i sam papa Franjo koji je pisao guverneru Georgije, ali nije bilo koristi.

Prilikom dolaska u prostoriju za pogubljenje, Kelly Gissenander počela je plakati, a u svojoj posljednjoj izjavi je rekla kako se 'ispričava divnom čovjeku koji je zbog nje izgubio život'. Tijekom pogubljenja, piše CNN, pjevala je pjesmu 'Amazing grace'.

Novi detalji smaknuća koje je pošlo po zlu: 'Svi su bili prekriveni krvlju, a on je pokušao strgnuti remenje sa sebe'

Detalji ubojstva

Kelly je 1997. godine nagovorila svog ljubavnika Gregoryja Owena da ubije njenog supruga Douglasa jer je htjela razvoda braka, ali se 'bojala da je nakon ni nakon razvoda ne bi ostavio na miru'.

Ubojstvo su planirali mjesecima da bi u konačnici, 7. veljače 1997. godine Kelly svom ljubavniku dala lovački nož i palicu i napustila kuću. On je potom oteo Douglasa Gissendanera, odveo ga u šumu izudarao palicom, i zadao mu 10 uboda nožem u području vrata.

Kelly je stigla na mjesto ubojstva u trenutku kad se ono odvijalo, ali nije odmah izašla iz automobila. Čekala je neko vrijeme te je izašla kasnije ne bi li se uvjerila da joj je suprug uistinu mrtav.
 

vojac je potom napustio mjesto ubojstva, Owen uzeo kanister benzina kojeg mu je Kelly ostavila, vratio se do tijela Douglasa Gissendanera te ga zapalio ne bi li se riješio dokaza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene