Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji razgovor

Kći pilota nestalog aviona: Nije bio otac kojeg sam poznavala...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se u posljednje vrijeme činio uznemirenim, obitelj pilota malezijskog zrakoplova uvjerena je kako on nije odgovoran za nestanak aviona.

Supruga i djeca kapetana Zahariea Ahmada Shaha koji je upravljao nestalim malezijskim zrakoplov, kazali su kako se u posljednje vrijeme ponašao neobično i uznemireno, ali da su uvjereni kako on nije odgovoran za nestanak aviona u kojem je bilo više od 200 osoba, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

'Ni s kim nije razgovarao, povukao se u sebe', rekla je supruga istražiteljima te im potvrdila da su razgovarali i o razvodu ali da ga nisu službeno pokrenuli.

'Posljednji put kad sam razgovarala s njim, jedva sam ga prepoznala. On tada nije bio otac kojeg sam poznavala. Bio je uznemiren i izgubljen, u svom svijetu', rekla je njegova 28-godišnja kćer.

Još nije pronađen ni jedan komad olupine

Australija je bivšeg zapovjednika svojih oružanih snaga u nedjelju imenovala koordinatorom potrage na moru za letom MH370 u okviru koje još nije preuzet nijedan komad olupine malezijskog zrakoplova nestalog prije tri tjedna.

Plutajući predmeti koje su prikupili brodovi na moru ne pripadaju Boeingu 777 kompanije Malaysia Airlines. 'Izgleda da se radi o ribarskom priboru i otpadu koji pluta površinom oceana', kazao je glasnogovornik Australskog pomorskog nadzora.

Potraga je krajem tjedna proširena na novu zonu veličine 319.000 km2, približno 1850 km zapadno od Pertha, ispred zapadne obale Australije. Učinjeno je to nakon novih proračuna putanje aviona koji je vjerojatno zbog pomanjkanja goriva pao u Indijski ocean ranije nego što je prvotno bilo procijenjeno.

Potraga se dotada odvijala više jugozapadno od Pertha. Zadnjih dana satelitske snimke nekoliko zemalja otkrile su više desetaka, čak stotina, plutajućih predmeta na jugu Indijskog oceana, ali ekstremni uvjeti u australskim vodama čine potragu pogibeljnom. Prekinuta je u dva navrata od utorka.

U nedjelju je Australija imenovala bivšeg vojnog zapovjednika na čelo nove jedinice, s bazom u Perthu, kojoj će biti zadatak koordinirati potragu na moru, osigurati vezu sa svim stranama i biti uporište za obitelji 239 osoba iz aviona.

Angus Houston bio je na čelu australske vojske od 2005. do 2011. godine.

Malezija je odgovorna za istragu. No, 'ako će se odgovornost Australije morati postupno povećati, nitko nije bolji od Angusa da koordinira i osigurava vezu između znatnog broja zemalja' koje sudjeluju u operaciji, izjavio je australski premijer Tony Abbott.

Na startu minuta šutnje za nestale s leta MH370

Vozači, dužnosnici i tisuće gledatelja na VN Malezije Formule 1 na stazi Sepang pored Kuala Lumpura u nedjelju su odali počast nestalima s leta MH370 za kojima se traga danima minutom šutnje nekoliko trenutaka prije početka utrke.

Malezijski premijer Najib Razak i šef Formule 1 Bernie Ecclestone odali su počast nestalima s leta MH370 Malaysia Airlinesa minutom šutnje stojeći na startnoj crti ispred vozača, bolida, tehničara i ostalih dužnosnika.

'Naše su misli s vama netsalima, s onima koji ih vole i s njihovim neumornim spasiteljima', odjeknuo je glas na razglasu nakon minute šutnje nakon čega je uslijedila malezijska himna.
Vozači su startali noseći na kacigama vinjetu s natpisom 'Molite za MH370' na lokalnom i na engleskom jeziku. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene