Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće evakuiranih

Kazahstan: Najmanje 20 mrtvih u poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvadeset osoba je poginulo a tisuće ih je evakuirano u Kazahstanu nakon što su poplave uništile dvije brane na jugu zemlje, objavilo je kazahstansko ministarstvo za izvanredne situacije.

Proljetne poplave česte su u središnjoj Aziji ali nagli porast temperatura proteklih tjedana, nakon višetjednih snježnih oluja, još su više pojačale taj problem ove godine. Dvije brane sjeverno od financijskog glavnog grada Almatija popustile su nakon velikog vodenog vala, a poplavljeno je više sela. Iz tog područja evakuirano je oko četiri tisuće osoba. Kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev poslao je izraze sućuti obiteljima žrtava. (Hina)

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene